ANA MENU
GALERİ'DEN SEÇMELER
2006-2007 FAALİYET RAPOR
Vakfımızın değerli Kurucu üyeleri kıymetli misafirler
18.01.2006 Tarihin de Yönetim e geldiğimiz günden itibaren hiç ara vermeden yönetim kurulu arkadaşlarımız Vakfımızın ve camimizin Halkımıza ve çevreye daha faydalı nasıl hizmet verebiliriz anlayışı ile devamlı olarak faaliyet gösterdik.Caminin içi devamlı rutubet almakta ve iç boyaları ve hat yazıları kabararak dökülmekte idi,Üst kubbeden başlayarak izolasyon işlemlerini tamamladık,ön cephede oluşan çatlakları kapattırarak ön ve diğer cepheleri boyattık,cami içini koruma altına aldık.Caminin içinde en üst katta olan kubbeler dahil olmak üzere tamamen kazıtarak tekrar sıva yaptırdıktan sonra yeniden tüm caminin içini boyatıp hat çalışmaları yaptırdık.büyük kubbede bulunan küçük camları tamamen değiştirdik.  Önce çevre düzenlemesi olarak Bahçe içi ve çevresi daha sonra tuvalet'e havalandırma yaptırdık ,şadırvan tamirat ve tadilatları(Bodruma devamlı su akıyordu)bittirmekle uğraştık. Bahçe duvarlarına Eski İstanbul Figürleri koydurduk ,Şadırvan ve Musalla taşını olduğu tarafa ayetler ve türk çe meallerini yazdırarak değişik bir alan yarattık,çiçeklendirerek insanların rahat oturmasını ve caminin ve vakfın itibarını arttırdık.Arada bir de olsa cemaat arasındaki sürtüşmeler sona erdi yapılan hizmet halk ve cemaat tarafından benimsenip vakıf yöneticilerine teşekkür olarak geldi.Şadırvandaki oturaklar demir boru olduğu için çürüyüp kırılmaya başladığından altlarını Mermer yaptırdık,Pasaj iniş çıkışlarına alimin yum küpeşte ve rampalar yaptırdık.Kazan dairesinin altında bulunan Bodrum Hurdalık ve Deri Konduğu için kullanılamaz durumda iken Asma tavan, havalandırma ışıklandırma ve ses düzeni koydurduk  zemine halı kondu hem Cuma,Bayram,Ramazanlarda 150 kişi namaz kılmakta hem de      Mevlit yemekleri yenilmekte camimize cemaat yeri kazandırmış olduk.
Vakfımız arkasında bulunan boşluğun üzerini kapatarak Depo olarak kullanılmasını sağladık.Pasaj içindeki tavandan geçen kablolar örümcek ağı gibi idi  kötü görümünden kurtarmak için tabana indirip telefon,tv anteni ve elektrik olmak üzere pasaj içindeki dükkanlara dağıtımı yapıldı,Pasaj ,bahçe ve cami cephesi her yıl bahar aylarında badana ve boya yapılmakta.Tuvalet üstünde bulunan depolar güneşten yosunlaşmakta ve kışın yağmur ve kardan devamlı çöp ve pislik biriktiği için üstünü eternit le kaplattık,Cami cemaati namaz vakitlerinde güneş ve yağmurdan korunması için cami girişine sundurma yaptırdık.
Camimizin halılarını değiştirdik üç kat ve merdivenler olmak üzere halılar değişti camiden çıkan halıları Bayanların tarafına bayanlar tarafından çıkan halıları bodrumda yapılan yere serdik.Caminin Doğalgaz kombisi devamlı arıza yapmaya başladı haftada iki sefer servis çağırdık ama mazottan doğalgaza geçtiği için artık ömrünün bittiğini söylediler,Yaptığımız araştırmada kazanın maliyeti bayağı fazla çıktı,Alttan elektrikli ısıtma sistemini araştırdık maliyet açısından daha hesaplı geldi;Namaz saatlerine 15 dakika kala ısıtma başlıyor namaz bitiminde hemen kapanıyor,bütün camiyi değil istenilen saf kadar ısıtıyor,Cuma ,bayram ve ramazanda tüm cami ısınıyor 10 yıl saat sistemine göre ayarlanmış 2 yıl garantili olarak yaptırdık.Elektrik kesilmeleri sıklaştığı için camimize 10 KW lik Jeneratör aldık,Cami  aydınlatılması,minare,pasaj ve bahçe aydınlatılması olarak dağıtımı yapıldı.Mazotlu olarak hizmet verdiği için Depoların olduğu balkona konuldu.
Cami Cemaatinde yardım sever bir arkadaşımız tarafından bir adet salon klima ve iki hayır sever cemaatten bir adet salon klima hediye edildi,üst katlara vakıf olarak iki adet klima alındı.Cami içindeki ayakkabılıklar çok eski ve sunta olduğundan devamlı böceklenme ve kırılmalar oluyordu,her gün ayakkabı kayboluyordu bazı günü 5 çift kaybolduğu oluyordu bu şikayetler karşısında ayakkabılıkları değiştirip bir kısmını anahtarlı dolap şeklinde yaptırdık ve bu şikayetlerden kurtulduk.
Vakfımızın kira gelirlerini bizzat Vakıf Başkanımız toplayarak her ay Vakıflar Bankasına götürerek yattırmakta dekontları birini kiracılara diğer nüshasını muhasebe katılarına koymaktayız.
Cemaatten gelen tepkiler göz önüne alınarak camimizde kendimiz için para toplamamaktayız bütün bu harcamaları kendi gelirlerimizle karşılanmaktayız.Yurt içinde dışında tanınması,Hemşerilerimizin ölüm,düğün,vakıf çalışmaları ve Batı Trakya ile ilgili haber ve resimleri ulaştırmak için www.batitrakyavakfi.com adresli internet sitesi kurduk 3 yıldır devamlı güncelliyerek devam ettirmekteyiz.Bu arada Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Genel Merkezi ile devamlı temas içerisinde bulunduk bütün aktivitelerine katılmaktayız.
Zeytinburnu şubesi ve spor kulübü ile kolektif olarak Milli Bayramlarda beraber hareket etmekteyiz,Bayramlarda Hükümet Konağına Konulacak Çelenk'i Beraber koymaktayız.Zeytinburnu Şubemize Bilgisayar kursunda kullanılma üzere bir adet Bilgisayar hediye ettik.Camimizin ses düzeni 20 senedir kullanılmakta olduğunda hanfi,Hoperlolar ve kabloların her gün arıza yaptığından son sistem ses düzeni ramazan ayına hazır olacak şekilde yaptırdık.Tuvalet Lavobolarının tamamen kilenmiş ve kullanılamaz halde odukları tespit edilip yerine mermer dört evye şeklinde yaptırılmıştır.Şu anda 10 öğrenciye burs vermekteyiz aldığımız karar  ile bu sayıyı bu yıl 20 a çıkarmak daha ileride fazlalaştırmayı hedeflemekteyiz.
Ramazan ayında Fakir ailelere kumanya yardımı dağıtarak vakıf hizmetlerinin vakıfçılık anlayışını halkımıza kazandırmak amacındayızVakıflar İstanbul Bölge Müdürlüğünün 5 yılda bir yaptıkları(2002-2007) denetim den 2006 ve 2007 yılları arasındaki çalışmalardan dolayı, kasa defterleri,makbuzlar,kira gelirleri,.gelen giden defter ve evrak sıralaması,banka hesaplarını tamam olması ile gelen müfettiş arkadaş vakfımız a teşekkür etmiş bizleri onurlandırmıştır. Sayın Mütevelli heyeti ve sevgili misafirler Yönetici arkadaşlarım ve şahsım olarak bizlere verdiğiniz görevi layığı ile yapmaya tüm gücümüzle gayret gösterdik eğer başarabildiysek Allah ve sizlerin huzurunda kendimizi mutlu haddeceğiz saygılarımızla

2005-2010 Faaliyet Raporu