Cami İçin Alınan İlk Karar

1972 Yılında İskeçe' nin sembollerinden biri olan 600 senelik Tabakhane Camii bir gecede Yunanlıların keyfi ile yıktırılmıştır.

Bizleri derin üzüntüye sevkeden bu olay Batı Trakya' lıların yoğun olarak yaşadığı Telsiz Mahallesi' nde Tabakhane Camii anısına cami yaptırma kararı alınmış ve 1978 yılında cami derneği kurularak 1979 yılında cami inşaatına başlanmıştır. 1989 yılında da Batı Trakya Eğitim Araştırma ve Cami Yaptırma Vakfı kurulmuş ve bugüne dek faaliyetlerini sürdürmektedir

16 ARALIK 1977 tarihinde Batı Trakya Camii yapılması ve derneğin kurulması için gerekli karar alınmış ve derhal uygulamaya geçilmiştir. Aşağıda Cami Heyeti kurulmasına ilişkin Resmi Kayıt Defter ile camimizin güncel tasarım hali görülmektedir.

Hesap No: Vakıfbank Zeytinburnu Şubesi 2029507